Viet­na­me­se bouil­lon

Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.

(10) waardeer
aziatisch bijgerecht Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden. 4 personen
5 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal of braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.

combinatietip:

In plaats van de rundermergpijpjes kun je ook drie runderbouillontabletten gebruiken. Voeg ze tegelijk met de andere bouillontablet toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 1.280 mg
Tags
Ook te zien in

Vietnamese bouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se bouil­lon

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
  • 1 grote ui
  • 6 cm verse gember

Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken.

3
  • 4 rundermergpijpjes

Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.

4
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 3 steranijsjes
  • 3 kruidnagels

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur.

5
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 liter water

Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook.

6

Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken.

7
  • 2 el vissaus

Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.

combinatietip:

In plaats van de rundermergpijpjes kun je ook drie runderbouillontabletten gebruiken. Voeg ze tegelijk met de andere bouillontablet toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.