Thai­se vis­cur­ry met snij­bo­nen en rijst

In een klein halfuurtje zet je een authentiek Thais gerecht op tafel.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht In een klein halfuurtje zet je een authentiek Thais gerecht op tafel. 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Voeg de snijbonen, tomatenblokjes en kokosmelk toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven.
  3. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm. Voeg ze toe aan de curry en gaar 6 min. mee met de deksel op de pan. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid

Thaise viscurry met snijbonen en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se vis­cur­ry met snij­bo­nen en rijst

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 1 knoflook

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 70 g Thaise gele currypasta

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 min. op laag vuur.

4
4
  • 400 g ongesneden snijbonen

Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

5
5
  • 400 g biologische tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de snijbonen, tomatenblokjes en kokosmelk toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven.

6
6
  • 350 g pangasiusfilets

Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm. Voeg ze toe aan de curry en gaar 6 min. mee met de deksel op de pan.

7
7

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.