Rib­kar­bo­na­de met geu­ri­ge sa­lie en ro­de­kool­sa­la­de

Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen. 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de kruidenboter in de hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie. Maak kleine inkepingen in beide kanten van de karbonaden en druk de salieblaadjes hierin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonaden op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden met de aardappeltjes en salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016 , Allerhande Box week 8 2017

Ribkarbonade met geurige salie en rodekoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rib­kar­bo­na­de met geu­ri­ge sa­lie en ro­de­kool­sa­la­de

1
1
  • 30 g kruidenboter met knoflook
  • 300 g bakaardappeltjes

Verhit de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 takjes verse salieblaadjes

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie.

3
3
  • 300 g ribkarbonades

Maak kleine inkepingen in beide kanten van de karbonaden en druk de salieblaadjes hierin. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 30 g kruidenboter met knoflook

Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonaden op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 250 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes.

6
6
  • 150 g gesneden rodekool
  • 50 g rozijnen
  • 50 g caesardressing

Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de karbonaden met de aardappeltjes en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.