Kik­ker­erw­ten­scho­tel met ge­hakt

Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel. 2 personen
4 18

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.
  2. Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree. Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017

Kikkererwtenschotel met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­scho­tel met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol.

3
3

Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 500 g kikkererwtenschotel

Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.

6
6
  • 10 g verse selderij
  • 450 g zoete-aardappelpuree

Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree.

7
7

Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.