Kikkererwtenschotel met gehakt
Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 venkelknol
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g rundergehakt
- 500 g kikkererwtenschotel
- 10 g verse selderij
- 450 g zoete-aardappelpuree
Keukenspullen
- hapjespan
- ovenschaal (15 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree. Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 1.120 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Kikkererwtenschotel met gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kikkererwtenschotel met gehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 venkelknol
Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol.
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g rundergehakt
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.
- 500 g kikkererwtenschotel
Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.
- 10 g verse selderij
- 450 g zoete-aardappelpuree
Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree.
Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.