Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 600 g bospeen
- 500 g hamlappen
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml water
- 38 g Maggi stoofmix (zakje)
- 300 g basmatirijst
- 30 g verse peterselie
- 1 citroen (schoongeboend)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen. Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.
- Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Advertentie
Ook te zien in
Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
- 2 uien
- 600 g bospeen
Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen.
- 500 g hamlappen
Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur.
- 250 ml water
- 38 g Maggi stoofmix
Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.
- 300 g basmatirijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 30 g verse peterselie
- 1 citroen
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.
Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.