Har­ti­ge win­ter-groen­te­taart

Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 845 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur. 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.
  3. Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Hartige winter-groentetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge win­ter-groen­te­taart

1
1
  • 500 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 300 g knolselderij
  • 300 g winterpeen

Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 200 g gesneden cavolo nero
  • 25 g boter

Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min.

4
4

Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g smeerkaas
  • 2 eieren

Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.

6
6
  • 350 g super croissantdeeg

Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht.

7
7
  • 120 g Groninger metworst

Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen.

8
8

Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.