bewaar
Hartige winter-groentetaart
Hartige winter-groentetaart
bewaar

Hartige winter-groentetaart

Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.

40 min. bereiden
25 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

300 g

knolselderij

300 g

winterpeen

200 g

gesneden cavolo nero

25 g

ongezouten roomboter

200 g

naturel smeerkaas

2

middelgrote eieren

350 g

super croissantdeeg

120 g

Groninger metworst

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.

2

Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.

3

Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.