bewaar
Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel
Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel
bewaar

Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel

Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

5 el

traditionele olijfolie

800 g

limabonen in blik

400 g

cannellinibonen in blik

500 g

cherrytomaten

468 g

falafel

15 g

verse koriander

1

citroen

1 el

balsamicoazijn

1 tl

gemalen komijn

Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.

2

Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout. Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.

combinatietipLekker met mini-naanbroodjes.