Wit­vis met no­ten­top­ping, bloem­kool­pu­ree en sal­sa

Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.

(14) waardeer
hoofdgerecht Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten. 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Meng samen met de panko, de helft van de boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en leg de pangasiusfilets erin. Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.
  4. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017 , Allerhande Box Week 1 2018

Witvis met notentopping, bloemkoolpuree en salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­vis met no­ten­top­ping, bloem­kool­pu­ree en sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g stamppotaardappelen

Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar.

3
3
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

4
4
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer.

5
5
  • 25 g panko Japans paneermeel
  • 25 g ongezouten boter

Meng samen met de panko, boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel.

6
6
  • 525 g verse pangasiusfilets

Vet de ovenschaal in en leg de pangasiusfilets erin.

7
7
  • 1 el Franse mosterd

Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g verse peterselie

Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el azijn

Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.

10
10
  • 75 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan of magnetron (laat niet koken). Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op.

11
11
  • 25 g ongezouten boter

Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

12
12
  • 150 g komkommerrauwkost

Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.