bewaar
Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
bewaar

Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons

Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel?

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakken

speltbrood

1½ el

olijfolie truffelaroma

100 g

roompaté

325 g

chateaubriand

25 g

ongezouten roomboter

20 g

radijskiemen

Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel?

Aan de slag

1

Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood. Bestrijk aan beide kanten met 1/4 el olie per persoon en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie. Snijd de paté in 2 gelijke stukjes per persoon. Snijd het vlees in een mooi stuk per persoon van gelijke dikte.

2

Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min. Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.

tip

bereidingstipDit gerecht kun je tot en met stap 1 maximaal een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de croutons in een goed afgesloten bakje.

combinatietipLekker met de Peruaanse oeraardappeltjes (perupa’s).

Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons

Instructievideo - 01:46 min.