bewaar
Iberico frenched racks met ananaschutney
Iberico frenched racks met ananaschutney
bewaar

Iberico frenched racks met ananaschutney

Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!

30 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse ananasstukjes

50 ml

appelciderazijn

75 ml

gembersiroop

1 tl

sambal oelek

4

Iberico frenched racks

1 tl

zout

3 tl

baharat kruidenmix

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!

Aan de slag

1

Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan. Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur. Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.

2

Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.

3

Serveer het vlees met de ananaschutney.

serveertipLekker met noedels of gebakken rijst.