Sushi burrito
Sushi en burrito's: die kent iedereen, maar de combinatie van de twee is nieuw.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- ½ komkommer
- 1 rode puntpaprika
- 1 avocado
- 50 ml rice vinegar (Japanse rijstazijn)
- 4 grote tortillawraps (Ø 25 cm)
- 4 el wasabimayonaise
- 150 g bietjes julienne
- 150 g peen julienne
Advertentie
Bereiden
- Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
- Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen en halveer deze. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in 8 lange repen. Halveer de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
- Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op. Rol de tortilla's zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.
bereidingstip:
Je kunt ook zelf wasabimayonaise maken door 1 tl wasabi door 50 g mayonaise te roeren.
combinatietip:
Lekker met sojasaus en/of zoete chilisaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 425 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Sushi burrito
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushi burrito
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken.
Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
- ½ komkommer
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen en halveer deze.
- 1 rode puntpaprika
Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in 8 lange repen.
- 1 avocado
Halveer de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
- 50 ml rice vinegar
- 4 grote tortillawraps
Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps.
- 4 el wasabimayonaise
- 150 g bietjes julienne
- 150 g peen julienne
Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op.
Rol de tortilla's zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.
bereidingstip:
Je kunt ook zelf wasabimayonaise maken door 1 tl wasabi door 50 g mayonaise te roeren.
combinatietip:
Lekker met sojasaus en/of zoete chilisaus.