Herfst­bur­ger

Een burger kan wat ons betreft het hele jaar door. Met pompoen is-ie ineens ook perfect voor de herfst.

(44) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Een burger kan wat ons betreft het hele jaar door. Met pompoen is-ie ineens ook perfect voor de herfst. 4 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grillpan en gril de Black Angusburgers in 12 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie en bak de gesneden kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de speltbollen open en besmeer de boven- en onderkant met groentespread pompoen. Verdeel over alle onderkanten wat eikenbladslamelange en de kastanjechampignons. Leg op elk broodje een burger en verdeel de ketchup en gebakken uitjes over de burgers.

variatietip:

Vervang voor een burger met nog meer pit de ketchup door srirachasaus (pittige chilisaus).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Herfstburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­bur­ger

1
1
  • 4 Black Angus burgers

Verhit een grillpan en gril de Black Angusburgers in 12 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons

Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie en bak de gesneden kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 4 luxe speltbollen
  • 150 g verse groentespread pompoen

Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de speltbollen open en besmeer de boven- en onderkant met groentespread pompoen.

4
4
  • 100 g eikenbladslamelange

Verdeel over alle onderkanten wat eikenbladslamelange en de kastanjechampignons.

5
5
  • 2 el ketchup
  • 2 el gebakken uitjes

Leg op elk broodje een burger en verdeel de ketchup en gebakken uitjes over de burgers.

variatietip:

Vervang voor een burger met nog meer pit de ketchup door srirachasaus (pittige chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.