bewaar
Rendang (met kruidenmix)
Rendang (met kruidenmix)
bewaar

Rendang (met kruidenmix)

Rendang: stoofvlees, maar dan op z'n Indonesisch en gemaakt met een handig pakje bumbu

25 min. bereiden
2 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

ribrunderlap

4 el

rijstolie

4

uien

2 tenen

knoflook

2 stengels

koelverse sereh citroengras

200 g

boemboe rendang vlees

400 ml

kokosmelk

200 ml

water

Rendang: stoofvlees, maar dan op z'n Indonesisch en gemaakt met een handig pakje bumbu

Aan de slag

1

Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.

2

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min. Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min. Verwijder voor het serveren het citroengrasuit de rendang.

tip

bereidingstipJe kunt de rendang maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

bereidingstipDe bereidingstijd kan afwijken van de informatie op de verpakking. Dit heeft te maken met de verschillende manieren van bereiden.

variatietipJe kunt het citroengras vervangen door reepjes gele citroenschil.

combinatietipLekker met ringetjes bosui.