bewaar
Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola
Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola
bewaar

Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

Een bord vol vrolijke kleuren.

15 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

200 g

chorizo pamplona

2

rode uien

500 g

snoepgroente tomatenmix

250 ml

kookzuivel

75 g

rucola

40 g

Italian flakes kaas

Een bord vol vrolijke kleuren.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. uit.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de tomaten. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 2 el bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.

4

Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper. Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

variatietipHoud je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.