bewaar
Gegrilde braadworst met bieten-koolrabisalade
Gegrilde braadworst met bieten-koolrabisalade
bewaar

Gegrilde braadworst met bieten-koolrabisalade

Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

5 el

traditionele olijfolie

4

vadouvan braadworsten

1

koolrabi

2

winterpenen

400 g

geraspte bietjes

1 el

Franse mosterd

2 el

azijn

3 tl

Ketoembar gemalen koriander

15 g

verse peterselie

8 g

verse munt

170 g

Griekse yoghurt (0% vet)

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer, meng met 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de worsten goudbruin en gaar in 15 min. Keer regelmatig.

3

Schil ondertussen de koolrabi met een dunschiller en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Schil de winterpeen, verwijder de onderste centimeter en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Meng de koolrabi, winterpeen en de bietjes.

4

Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd, azijn en gemalen koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Meng de dressing met de peterselie door de groente.

5

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Serveer de worst met de krieltjes, de bietensalade en de muntyoghurt.

bereidingstipJe kunt de braadworsten ook op de barbecue bereiden.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.