bewaar
Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
bewaar

Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

25 min. bereiden
licht pittig
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

150 g

peen julienne

320 g

Amsterdamse uien

1

ui

6 el

arachideolie

4 cm

verse gember

4

tenen knoflook

2 el

sambal manis

180 g

tofu roerbakgehakt

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

200 g

gesneden spitskool

6 el

ketjap manis

4

middelgrote eieren

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover. Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.

3

Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.