Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 150 g peen julienne
- 320 g Amsterdamse uien
- 1 ui
- 6 el arachideolie
- 4 cm verse gember (stukje)
- 4 tenen knoflook
- 2 el sambal manis
- 180 g tofu roerbakgehakt
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
- 200 g gesneden spitskool
- 6 el ketjap manis
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover. Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.
- Snipper ondertussen de ui. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.
- Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 89 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.600 mg
- vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in
Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groenterijke nasi met zelfgemaakte atjar
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 150 g peen julienne
- 320 g Amsterdamse uien
Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover.
Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.
- 1 ui
- 4 el arachideolie
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min.
- 4 cm verse gember
- 4 tenen knoflook
- 2 el sambal manis
- 180 g tofu roerbakgehakt
Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel.
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
- 200 g gesneden spitskool
- 6 el ketjap manis
Draai het vuur hoog, voeg de Chinese wokgroente, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min.
- 2 el arachideolie
- 4 middelgrote eieren
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Voeg de rijst toe aan het groentemengsel en schep om. Serveer de nasi met de eieren en de atjar.