bewaar
Sesamgamba's met gember-sinaasappelsalsa
Sesamgamba's met gember-sinaasappelsalsa
bewaar

Sesamgamba's met gember-sinaasappelsalsa

Met dit oosterse visgerecht gooi je 100% zeker hoge ogen aan de barbecuetafel!

20 min. bereiden
1 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

medium handsinaasappel

120 g

Chinese stemgember

3 el

sesamolie

3 el

Japanse sojasaus

450 g

diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen

25 g

verse bieslook

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grillwok

Met dit oosterse visgerecht gooi je 100% zeker hoge ogen aan de barbecuetafel!

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met 1 el gembersiroop uit het potje stemgember, 2/3 van de olie en sojasaus tot een marinade. Dep de garnalen droog met keukenpapier en schep om met de marinade. Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Verwijder de rest van de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappelpartjes met een scherp mes tussen de velletjes uit, vang het sap op. Snijd de partjes in stukjes en doe samen met het sap in een kom. Snijd de stemgember en bieslook fijn. Voeg samen met de rest van de olie toe aan de sinaasappel en meng tot een salsa.

3

Zet de grillwok boven de hete kolen op het barbecuerooster. Neem de garnalen uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak ze 6 min. in de grillwok. Schep regelmatig om. Verdeel ze over een platte schaal en verdeel de helft van de gember-sinaasappelsalsa erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer. Serveer de rest van de salsa er apart bij.

tip

variatietipIn plaats van gewoon sesamzaad kun je ook zwart sesamzaad gebruiken.

Garnalen grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:45 min.