bewaar
Kipspiesen met paprika
Kipspiesen met paprika
bewaar

Kipspiesen met paprika

Een uurtje in de marinade, even op de barbecue en klaar is je smakelijke kipspies!

15 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

barbecuesaus

2 el

Japanse sojasaus

500 g

kipfilethaasje

1

rode paprika

1 tl

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • metalen spiesen

Een uurtje in de marinade, even op de barbecue en klaar is je smakelijke kipspies!

Aan de slag

1

Meng 4 el barbecuesaus en de sojasaus tot een marinade. Schep door de kipfilethaasjes. Laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

2

Steek ondertussen de barbecue aan. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verdeel de kip lethaasjes in 4 gelijke porties en leg ze per portie op elkaar op een snijplank. Leg steeds tussen 2 kiphaasjes 1 of 2 reepjes paprika. Steek door elke portie kip met paprika op 3 plaatsen 3 metalen spiesen. Gril de spiesen op de barbecue in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. grilltijd met de rest van de barbecuesaus.

3

Neem de spiesen van het vuur en snijd ze door, zodat je 3 losse spiesen krijgt. Bestrooi ze met het sesamzaad.

tip

combinatietipLekker met romesco. Kijk voor een recept elders op deze website.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.