bewaar
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
bewaar

Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien

Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

7½ g

verse basilicum

250 g

verse aardbei

1 el

poedersuiker

2

middelgrote eieren

150 ml

volle melk

1 el

kaneelsuiker

4 sneetjes

brioche brood

40 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • rasp

Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder.

Aan de slag

1

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 min. marineren. Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.

2

Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.