bewaar
Sesam-komijnwentelteefjes met spinazie
Sesam-komijnwentelteefjes met spinazie
bewaar

Sesam-komijnwentelteefjes met spinazie

Probeer eens iets anders: geen zoete, maar hartige wentelteefjes! Ook lekker als lunchgerecht.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

100 ml

halfvolle melk

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

½ tl

gemalen komijn

1

oud meergranen stokbrood

4 el

traditionele olijfolie

1 el

sesamzaad

300 g

verse spinazie

100 g

Griekse feta

Probeer eens iets anders: geen zoete, maar hartige wentelteefjes! Ook lekker als lunchgerecht.

Aan de slag

1

Klop de eieren met de melk, gerookte-paprikapoeder en komijn los in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1.5 cm dik. Haal de helft van de sneetjes brood door het ei en laat erin liggen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wentelteefjes 3 min. Keer om en besprenkel met de helft van het sesamzaad. Bak de wentelteefjes in nog 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog een portie.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken. Verdeel de wentelteefjes en spinazie over de borden en verkruimel de feta over de spinazie.