bewaar
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
bewaar

Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt

Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's!

10 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

1 personen

50 g

havermout

1 tl

venkelzaad

1 tl

kokosvlokken

2 el

volle yoghurt

50 g

blauwe bessen

250 ml

water

1

eetrijpe mango

½

banaan

½

limoen

Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's!

Aan de slag

1

Rooster de havermout met het venkelzaad en de kokosvlokken in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken, hussel ze regelmatig door elkaar. Doe de geroosterde havermoutmix in een kom en schep er de yoghurt op.

2

Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met een flinke scheut water. Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.

3

Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees hiervan kruislings in. Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt, als een soort egel naar buiten komen te staan (bewaar de rest van de mango voor een andere keer). Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap. Doe de banaan en de mango-egel in de kom en ga meteen aan tafel.

tip

combinatietipMaak dit ontbijtgerecht nog lekkerder en druppel er voor het serveren een lepeltje (manuka)honing over.

variatietipVoeg een paar drupjes rozenwater toe als je de blauwe bessen met water in de pan doet. Dit maakt de bessen lekker geparfumeerd.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.