bewaar
Ultieme paastaart
Ultieme paastaart
bewaar

Ultieme paastaart

Fantastische bezigheid met de kids: deze feesttaart bakken. Je hebt geen kind aan ze!

1 uur bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

16 personen

200 g

ongezouten roomboter

325 g

fijne kristalsuiker

200 g

crème fraîche

5

middelgrote eieren

3

citroenen

2 el

maanzaad

400 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

200 g

mascarpone

160 g

lemon curd

430 g

uitgerolde rolfondant wrap

300 g

gele en groene marsepein

2 el

poedersuiker

45 g

kleurstofstift

Dit heb je nodig

  • bakvormen (Ø 23 cm)

Fantastische bezigheid met de kids: deze feesttaart bakken. Je hebt geen kind aan ze!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met boter. Klop de boter en suiker met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg de crème fraîche toe en mix nog 5 min. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

2

Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Mix het rasp en maanzaad door het beslag. Zeef het bakmeel en zout boven het beslag en spatel erdoor. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 min. onder elkaar in de oven gaar. Wissel halverwege.

3

Controleer na 25 min. of de cakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen. Stort de cakes op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de mascarpone en lemoncurd, en leg de andere cake erop. Rol de fondantwrap uit en bekleed de taart ermee. Rol de marsepein op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot 2 dunne lappen. Teken paaseitjes op een vel papier en knip uit. Leg als een sjabloon op de gekleurde marsepein en snijd de eitjes uit. Plak de eitjes met wat water op de taart en decoreer de taart naar keuze met de kleurstofstiften.

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.