Thank you-taart
Wauw, wat een liefde! 100.000 keer bedankt met deze over-de-top-taart.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 300 fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
- 6 middelgrote eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el maanzaad
- ½ el olie om in te vetten
- 150 g verse blauwe bessen
- 150 g verse bramen
- 150 g verse frambozen
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 1 Voilà uitgerolde rolfondant wrap (430 g)
- ½ tl rode kleurstofstift (pak 3 kleuren)
- 2 el poedersuiker
- 1 el water
- 25 g zoute popcorn
- 2 mini roze koeken (pak 6 stuks)
- 1 verse vijg
- 1 el roze muisjes
Keukenspullen
- handmixer
- bakpapier
- 2 springvorm ø 18 cm
- 3 satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Klop de boter samen met de suiker en het zout 15 min. met de mixer tot een mooie luchtige crème ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel, voeg het maanzaad en de citroenschil toe en meng voorzichtig door elkaar.
- Bekleed de springvormen met het bakpapier en vet de randen in met de olie. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak in ca. 45 min. gaar. Laat in ca. 2 uur afkoelen op een rooster.
- Schep 50 g blauwe bessen, 50 g bramen en 50 g frambozen door de mascarpone. Leg 1 taartbodem op een platte serveerschaal. Schep de mascarpone met vruchten op de bodem en strijk glad.
- Leg de tweede taartbodem er omgekeerd bovenop zodat de vlakke kant boven ligt. Duw zachtjes aan. Bekleed de taart met de rolfondant en snijd de overtollige stukken fondant eraf.
- Meng in een grote kom de rode kleurstof, poedersuiker en het water. Schep de popcorn erdoor totdat deze roze kleurt. Verdeel ⅔ van de popcorn over de taart en de rest over de schaal. Halveer de roze koeken. Snijd de vijg in 6 partjes. Verdeel de roze koeken, vijgenpartjes en een deel van de blauwe bessen over de taart. Verdeel ook wat blauwe bessen over de serveerschaal.
- Rijg om en om 2 frambozen en 2 bramen aan 2 satéprikkers. Rijg om en om 1 braam en 2 frambozen aan 1 iets korter geknipte satéprikker. Steek de prikkers in de taart. Verdeel de rest van de frambozen en bramen over de taart en randen van de schaal. Bestrooi met de roze muisjes en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 86 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 280 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Thank you-taart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thank you-taart
Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 1 citroen
- 300 g ongezouten roomboter
- 300 fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
Rasp de gele schil van de citroen. Klop de boter samen met de suiker en het zout 15 min. met de mixer tot een mooie luchtige crème ontstaat.
- 6 middelgrote eieren
Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el maanzaad
Zeef het bakmeel boven het botermengsel, voeg het maanzaad en de citroenschil toe en meng voorzichtig door elkaar.
- ½ el olie om in te vetten
Bekleed de springvormen met het bakpapier en vet de randen in met de olie. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak in ca. 45 min. gaar. Laat in ca. 2 uur afkoelen op een rooster.
- 50 g verse blauwe bessen
- 50 g verse bramen
- 50 g verse frambozen
- 250 g mascarpone
Schep de blauwe bessen, bramen en frambozen door de mascarpone.
Leg 1 taartbodem op een platte serveerschaal. Schep de mascarpone met vruchten op de bodem en strijk glad.
Leg de tweede taartbodem er omgekeerd bovenop zodat de vlakke kant boven ligt. Duw zachtjes aan.
- 1 Voilà uitgerolde rolfondant wrap
Bekleed de taart met de rolfondant en snijd de overtollige stukken fondant eraf.
- ½ tl rode kleurstofstift
- 2 el poedersuiker
- 1 el water
- 25 g zoute popcorn
Meng in een grote kom de rode kleurstof, poedersuiker en het water. Schep de popcorn erdoor totdat deze roze kleurt.
Verdeel ⅔ van de popcorn over de taart en de rest over de schaal.
- 2 mini roze koeken
- 1 verse vijg
Halveer de roze koeken. Snijd de vijg in 6 partjes.
- 100 g verse blauwe bessen
Verdeel de roze koeken, vijgenpartjes en een deel van de blauwe bessen over de taart. Verdeel ook wat blauwe bessen over de serveerschaal.
Rijg om en om 2 frambozen en 2 bramen aan 2 satéprikkers. Rijg om en om 1 braam en 2 frambozen aan 1 iets korter geknipte satéprikker.
- 100 g verse frambozen
- 100 g verse bramen
Steek de prikkers in de taart. Verdeel de rest van de frambozen en bramen over de taart en randen van de schaal.
- 1 el roze muisjes
Bestrooi met de roze muisjes en serveer.