Spicy chocolademelk met rum
Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje!
Ingrediënten
10 personen
100 g
extra pure chocolade 85%
75 ml
verse slagroom
25 g
ongezouten roomboter
½ tl
chilivlokken
2 el
cacaopoeder
1.5 l
volle melk
1
slagroom in spuitbus
1 snufje
cacaopoeder
Dit heb je nodig
plastic bakje
tapasprikkers
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter en chilivlokken toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd is met de slagroom. Schenk in het plastic bakje (10 x 10 cm) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (ganache). Snijd de ganache in 10 blokjes. Doe de cacao in een diep bord en haal de blokjes erdoor. Steek er een prikker in.
Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de rum over 10 mokken (of dubbelwandige glazen), schenk de hete melk erin en zet in ieder glas een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen. Spuit op elk glas chocolademelk een toef slagroom en bestuif met een beetje cacaopoeder.
Spicy chocolademelk met rum
Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje!

10 personen
315 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter en chilivlokken toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd is met de slagroom. Schenk in het plastic bakje (10 x 10 cm) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (ganache). Snijd de ganache in 10 blokjes. Doe de cacao in een diep bord en haal de blokjes erdoor. Steek er een prikker in.
Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de rum over 10 mokken (of dubbelwandige glazen), schenk de hete melk erin en zet in ieder glas een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen. Spuit op elk glas chocolademelk een toef slagroom en bestuif met een beetje cacaopoeder.
variatietip:De ganacheblokjes zijn ook lekker als bonbon bij de koffie.
bewaartip:Je kunt de ganacheblokjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)100 g extra pure chocolade 85%
75 ml verse slagroom
25 g ongezouten roomboter
½ tl chilivlokken
2 el cacaopoeder
1½ l volle melk
1 slagroom in spuitbus
1 snufje cacaopoeder
Dit heb je nodig
plastic bakje
tapasprikkers