bewaar
Spicy chocolademelk met rum
Spicy chocolademelk met rum
bewaar

Spicy chocolademelk met rum

Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje!

30 min. bereiden
2 uur wachten
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

10 personen

100 g

extra pure chocolade 85%

75 ml

verse slagroom

25 g

ongezouten roomboter

½ tl

chilivlokken

2 el

cacaopoeder

1½ liter

volle melk

1

slagroom in spuitbus

1 snufje

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • plastic bakje

  • tapasprikkers

Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje!

Aan de slag

1

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter en chilivlokken toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd is met de slagroom. Schenk in het plastic bakje (10 x 10 cm) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (ganache). Snijd de ganache in 10 blokjes. Doe de cacao in een diep bord en haal de blokjes erdoor. Steek er een prikker in.

2

Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de rum over 10 mokken (of dubbelwandige glazen), schenk de hete melk erin en zet in ieder glas een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen. Spuit op elk glas chocolademelk een toef slagroom en bestuif met een beetje cacaopoeder.

variatietipDe ganacheblokjes zijn ook lekker als bonbon bij de koffie.

bewaartipJe kunt de ganacheblokjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.