bewaar
Zwaardvissteaks met tomatentartaar
Zwaardvissteaks met tomatentartaar
bewaar

Zwaardvissteaks met tomatentartaar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

20 min. bereiden
30 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

4

diepvries zwaardvissteaks

2 el

Lee Kum Kee chili-knoflooksaus

2½ el

sesamolie

½

sjalot

400 g

pomodori a filetti

7½ g

verse koriander

1 tl

vissaus

1 el

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • grillpan

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.

2

Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.

tip

combinatietipLekker met noedels.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.