bewaar
Haricots vertssalade met gemarineerde octopus
Haricots vertssalade met gemarineerde octopus
bewaar

Haricots vertssalade met gemarineerde octopus

Dit bijzondere voorgerecht kun je ook heel goed als luxe lunch serveren.

40 min. bereiden
30 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 teen

knoflook

7½ g

verse dille

200 g

octopusarmen (koelvers)

5 el

traditionele olijfolie

300 g

krieltjes

150 g

verse haricots verts

1

ansjovisfilets in olie in blik

30 g

pijnboompitten

40 g

koelverse babyboerenkool

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Dit bijzondere voorgerecht kun je ook heel goed als luxe lunch serveren.

Aan de slag

1

Pers citroen uit en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 takjes dille fijn, bewaar de rest voor later. Snijd de octopus in plakjes van 1.5 cm. Meng 1 el citroensap, 1/5 van de olie, de helft van de knoflook, de gesneden dille, octopus, peper en eventueel zout in een kom en laat min. 30 min. buiten de koelkast marineren.

2

Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in ruim water met zout in 11 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook de laatste 5 min. met de krieltjes mee.

3

Doe ondertussen de ansjovis, 2/3 van de rest van de dille, de rest van de knoflook, de rest van de olie en wat peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de dressing op smaak met de rest van het citroensap.

4

Giet de aardappel en haricots verts af, verdeel over een grote platte schaal en schep om met de dressing. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de pan op het vuur staan. Laat de octopus uitlekken en bak 3 min. op middelhoog vuur.

5

Schep de aardappel en haricots verts om met de boerenkool en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de pijnboompitten. Leg de octopus op de salade en garneer met de overgebleven dille. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer erbij.

tip

combinatietipLekker met wilde zalmeitjes.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.