bewaar
Chili con carne met rijst & koffietwist
Chili con carne met rijst & koffietwist
bewaar

Chili con carne met rijst & koffietwist

De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak.

30 min. bereiden
licht pittig
25waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

1 el

traditionele olijfolie

200 g

mager rundergehakt

2 tl

picadillo

½ tl

chiliflakes

1 teen

knoflook

200 g

kidneybonen in pot

1

espressostick

60 ml

water

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

400 g

gepelde tomaten in blik

2 el

ketjap manis

15 g

peterselie

De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak.

Aan de slag

1

Breng een pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de picadillo, chiliflakes, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur.

3

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Laat de espressostick oplossen in 60 ml heet water.

4

Voeg de knoflook toe aan het gehaktmengsel in de hapjespan en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, espresso, roerbakmix, tomaten en ketjap manis toe en laat 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven. Roer regelmatig en druk de tomaten stuk met een houten lepel.

5

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Serveer de chili met de rijst en garneer met de peterselie.

bereidingstipHoe pittig wil je het hebben? Je kunt het toevoegen van de chiliflakes ook achterwege laten en iedereen aan tafel zelf het gerecht op smaak laten brengen.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Penfolds Rawson's Retreat Shiraz-Cabernet Sauvignon.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.