Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak en een ge­hakt­bal

Grootmoeders boerenkoolstamp, maar met gehaktballen in plaats van worst. En: zoetzure Amsterdamse uien!

(51) waardeer
hollands hoofdgerecht Grootmoeders boerenkoolstamp, maar met gehaktballen in plaats van worst. En: zoetzure Amsterdamse uien! 4 personen
3 51

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in gelijke porties per persoon en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan water met zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstamppot met wortel, pastinaak en een gehaktbal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak en een ge­hakt­bal

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)

Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2

Verdeel in gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.

3
3
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig.

4
4

Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.

5
5
  • 320 g Amsterdamse uien

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee met de gehaktballen.

6
6
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g pastinaak
  • 200 g winterpeen

Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan water met zout.

7
7
  • 300 g gesneden boerenkool

Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee.

8
8

Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.