bewaar
Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
bewaar

Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis

Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

kraanwater

2

runderbouillontabletten

2

uien

2 cm

verse gember

3 el

arachideolie

300 g

gesneden rodekool

1 tl

gemalen kaneel

330 g

witte bonen in pot

400 g

geraspte bietjes

400 g

verse kabeljauwfilet

½ tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • rasp

Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

2

Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.

algemeenEten er kinderen mee? Serveer de chilivlokken dan apart.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.