bewaar
Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini
Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini
bewaar

Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini

Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

gedroogde rode splitlinzen

1¾ liter

kraanwater

400 g

verse doperwten

2

groentebouillontabletten

2

gedroogde laurierblaadjes

2 el

(arachide)olie

4

Vegetarische Slager bratwurst

40 g

selderij

350 g

verse boerensoepgroente

1

meergranen afbakstokbrood

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer

  • bakpapier

Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.

Aan de slag

1

Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C. Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin. Snijd de worsten in plakjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.

3

Neem de pan met soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer grof met de staafmixer. Voeg de plakjes worst, het selderijblad en de soepgroente toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven. Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.

tip

bereidingstipVind je de soep te dik? Voeg wat extra water toe en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic Tempranillo.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.