bewaar
Appelcidersaus
Appelcidersaus
bewaar

Appelcidersaus

De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas.

10 min. bereiden
20 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

jazz-appels

30 g

ongezouten roomboter

1 tl

vijfkruidenpoeder

2 el

gembersiroop

250 ml

kippenbouillon van tablet

2 el

appelciderazijn

50 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas.

Aan de slag

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de appel met de 5 spice en gembersiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, azijn en slagroom toe en laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus.

bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

combinatietipLekker bij rollade, varkenshaas, kalkoen uit de oven en varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen. De recepten vind je elders op ah.nl/allerhande.