Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine
Rechtstreeks uit het Midden-Oosten, met lekker veel groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g Italiaanse roerbakmix
- 2 tl ras el hanout specerijenmelange
- 6 el (arachide)olie
- 300 g zilvervliesrijst
- 100 g rozijnen
- 2 tabletten kippenbouillontabletten
- 750 ml kraanwater
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 250 g cherrytomaten
- 2 aubergines
- 2 blikken tonijn in zonnebloemolie
Advertentie
Bereiden
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de roerbakmix, de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 min. garen. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de ras el hanout 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de tomaten mee.
- Laat de tonijn uitlekken. Schep door de pilav. Verdeel de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop.
Tip:
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Tip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.
Advertentie
Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine
- 400 g Italiaanse roerbakmix
- 1 tl ras el hanout specerijenmelange
- 2 el (arachide)olie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix, ras el hanout, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur.
- 300 g zilvervliesrijst
- 100 g rozijnen
- 2 tabletten kippenbouillontabletten
- 750 ml kraanwater
Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe.
Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 min. garen. Roer regelmatig.
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 250 g cherrytomaten
- 2 aubergines
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
- 4 el (arachide)olie
- 1 tl ras el hanout specerijenmelange
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de ras el hanout 2 min. op laag vuur.
Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de tomaten mee.
- 2 blikken tonijn in zonnebloemolie
Laat de tonijn uitlekken. Schep door de pilav. Verdeel de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop.