bewaar
Zelfgemaakte amandelmelk
Zelfgemaakte amandelmelk
bewaar

Zelfgemaakte amandelmelk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

5 min. bereiden
8 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

3 personen

175 g

ongebrande amandelen

700 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • zeef

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

Aan de slag

1

Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.

2

Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.

variatietipVoeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte amandelmelk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig