bewaar
Empanadas met runderstoof en ei
Empanadas met runderstoof en ei
bewaar

Empanadas met runderstoof en ei

Met dit pittige Zuid-Amerikaanse gerecht kom je de herfst wel door.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

500 g

ribrunderlap

2 tenen

knoflook

1

ui

2 el

arachideolie

2 el

adobo saus

1 el

sambal

2

tomaten

200 ml

kraanwater

3

middelgrote eieren

20 g

verse platte peterselie

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met dit pittige Zuid-Amerikaanse gerecht kom je de herfst wel door.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in dobbelstenen, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, adobo en sambal 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. rondom goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en laat met de deksel schuin op de pan ca. 1½ uur zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het gerecht te droog wordt. Laat 30 min. afkoelen.

2

Kook ondertussen 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn en meng door de runderstoof.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met behulp van een omgekeerd kommetje de hoekjes van het bladerdeeg, zodat de plakjes rond zijn. Verdeel het stoofvlees over 1 helft van een plakje deeg, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen dicht met een vork en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 empanada’s. Klop het derde ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

tip

bewaartipTot en met stap 2 kun je dit recept 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Neem een halfuur van tevoren uit de koelkast en verwarm op laag vuur, voordat je verdergaat met stap 3.