Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

Dit heerlijke suddervlees kun je dagen van tevoren maken, handig als je gasten krijgt.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(44) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Dit heerlijke suddervlees kun je dagen van tevoren maken, handig als je gasten krijgt. 8 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in stukken van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een braadpan en braad het vlees in 8 min. in delen rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Fruit de ui 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in stukken van 2 cm. Voeg met de knoflook en rozemarijn toe, bestrooi met peper en zout, bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg het vlees, de tomatenpuree, gepelde tomaten, madeira en azijn toe, roer goed door en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat op een sudderplaatje of op de kleinste pit op laag vuur 3 uur stoven. Roer af en toe.
  3. Breng de slagroom met de kippenbouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Rasp de manchego. Neem de pan van het vuur en roer de helft van de manchego en 50 g boter erdoor. Serveer de ragout met de polenta en bestrooi met de rest van de manchego.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, tomaat (bijv. coeur de boeuf), olijfolie, citroensap, burrata (kaas) en peper.

Tip:

Je kunt de ragout 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22  g
  • natrium 805 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane rundvleesragout met polenta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

1
  • 1 kg ribrunderlap
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd het vlees in stukken van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn.

2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees in 8 min. in delen rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.

3
  • 3 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Fruit de ui 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.

4
  • 3 aubergines

Snijd ondertussen de aubergine in stukken van 2 cm. Voeg met de knoflook en rozemarijn toe, bestrooi met peper en zout, bak 4 min. Schep regelmatig om.

5
  • 2 el tomatenpuree
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 350 ml madeira cream sherry
  • 3 el rodewijnazijn

Voeg het vlees, de tomatenpuree, gepelde tomaten, sherry en azijn toe, roer goed door en breng aan de kook.

6

Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat op een sudderplaatje of op de kleinste pit op laag vuur 3 uur stoven. Roer af en toe.

7
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 liter kippenbouillon van tablet

Breng de slagroom met de kippenbouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken.

8
  • 150 g Manchego kazen
  • 50 g ongezouten roomboter

Rasp de manchego. Neem de pan van het vuur en roer de helft van de manchego en de rest van de boter erdoor.

9
  • 250 g polenta maisgries

Serveer de ragout met de polenta en bestrooi met de rest van de manchego. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, tomaat (bijv. coeur de boeuf), olijfolie, citroensap, burrata (kaas) en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.