bewaar
Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s
Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s
bewaar

Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s

Pad thai, maar dan koolhydraatarm? Dat kan door noedels te maken van courgette!

35 min. bereiden
redelijk pittig
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 tenen

knoflook

1 el

rijstolie

300 g

kipfiletblokjes

3

courgettes

2 el

vissaus

1 el

vloeibare honing

½ tl

tamarindepasta

4

middelgrote eieren

100 g

ongezouten pinda's

15 g

verse koriander

250 g

taugé

1

limoen

Dit heb je nodig

  • mandoline

Pad thai, maar dan koolhydraatarm? Dat kan door noedels te maken van courgette!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.

3

Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.

4

Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn.

5

Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit.

tip

bereidingstipHeb je geen mandoline? Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes.

Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s

Instructievideo - 02:04 min.