bewaar
Spinazietortilla's
Spinazietortilla's
bewaar

Spinazietortilla's

Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord?

30 min. bereiden
15 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

16 porties

225 g

tarwebloem

½ tl

zout

¼ tl

bakpoeder

35 g

diepvries spinazie

75 ml

water

60 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • deegroller

Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord?

Aan de slag

1

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de bakpoeder. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

2

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

3

Verdeel het deeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

bewaartipJe kunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

variatietipVervang voor roze tortilla’s de spinazie door 50 ml bietensap.

variatietipVoor geeloranje tortilla’s vervang je de spinazie door 50 ml wortelsap.

variatietipVoor natureltortilla’s laat je de spinazie achterwege en verdubbel je de hoeveelheid water. Je hoeft voor deze varianten het mengsel niet te pureren.