bewaar
Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette
Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette
bewaar

Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette

Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite.

25 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 el

traditionele olijfolie

3 el

kappertjes

2 el

gedroogde dragon

100 g

geraspte belegen kaas

1

courgette

2

rode uien

200 g

cantharellen

3 el

olijfolie truffelaroma

500 g

verse tagliatelle alle erbe

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • schuimspaan

Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite.

Aan de slag

1

Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

2

Snijd de courgette in plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen.

3

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord.

4

Bak in het achtergebleven bakvet de ui en cantharellen 4 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de courgette toe. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

5

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pesto erdoor. Schep de cantharellen, ui en courgette erover en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met pijnboompitten.