bewaar
Snelle pad thai
Snelle pad thai
bewaar

Snelle pad thai

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een snelle pad thai met kipfilet.

15 min. bereiden
590waarderingen

Ingrediënten

4 personen

220 g

Koh Thai rice noodles

2 liter

kokend water

1

limoen

4 el

vissaus

2 el

donkere basterdsuiker

300 g

kipfilethaasje

50 g

gezouten pinda's

3 el

tamarindepasta

3

middelgrote eieren

3 el

arachideolie

400 g

Thaise wokgroente

125 g

taugé

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een snelle pad thai met kipfilet.

Aan de slag

1

Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.

2

Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.

3

Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.

4

Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.

5

Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.

combinatietipLekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.