Pulled pork

Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.

365 kcal

15 min. bereiden, 2 uur 30 min. oventijd

licht pittig

3/5

(85)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm


2015 nr. 06 - Burgers & salades

september 2023 - september 2023

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.

  2. Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper en zout met de ui, knoflook en karbonade in de braadpan. Voeg de laurier, het water, de whiskey en azijn toe.

  3. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.

  • achtergrondinfoPulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
  • variatietipAls je liever geen alcohol wilt gebruiken kun je de whiskey uit dit recept weglaten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Pulled pork

    Instructievideo - 03:08 min.

Wat vond je van dit recept?

Pulled pork

Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig