bewaar
Romige asperge-aardappelgratin
Romige asperge-aardappelgratin
bewaar

Romige asperge-aardappelgratin

Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo’n mooi goudbruin korstje.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

3 el

amandelschaafsel

1 kg

verse witte asperges

450 g

diepvries prei à la crème

2 el

arachideolie

½ el

gedroogde dragon

150 g

flinterdunne achterham

1

citroen

75 g

Twijfelaar 50+ kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo’n mooi goudbruin korstje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes en kook ze 6 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.

3

Snijd de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp de kaas. Meng het rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

tip

Romige asperge-aardappelgratin

Instructievideo - 03:05 min.