bewaar
Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing
Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing
bewaar

Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing

Oosterse asperges: met gember, koriander en noedels. De edamame zijn lekker knapperig.

35 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

100 g

koelverse edamame sojabonen

250 g

eiernoedels

1

limoen

5 el

Japanse sojasaus

15 g

verse koriander

3 el

arachideolie

½ el

sriracha sauce

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

2 cm

verse gember

Oosterse asperges: met gember, koriander en noedels. De edamame zijn lekker knapperig.

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1½ cm.

2

Dop de edamame. Pak daarvoor de uiteinden van een boontje vast en knijp erin. Het randje van de schil barst open en de boontjes haal je er zo uit. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng het limoenrasp en -sap met de sojasaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en meng 1 el door de dressing.

3

Meng de olie en sriracha met de garnalen. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen 2 min. op hoog vuur. Schil en rasp de gember. Voeg de asperges en gember toe en bak 3 min. mee. Voeg de edamame toe en neem van het vuur.

4

Meng de sojadressing door de noedels en verdeel over 4 kommen. Schep de asperges en garnalen erop en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de limoenpartjes.

tip

combinatietip Lekker met zeewiersalade en grofgehakte gezouten pinda’s.

Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing

Instructievideo - 02:45 min.