bewaar
Miesalade met aspergebroccoli, omelet en pittige sojadressing
Miesalade met aspergebroccoli, omelet en pittige sojadressing
bewaar

Miesalade met aspergebroccoli, omelet en pittige sojadressing

Perfect vegetarisch gerecht voor als je snel klaar wilt zijn, maar wel origineel wilt koken.

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

fijne mienestjes

15 g

verse koriander

1

komkommer

6

middelgrote eieren

1 el

arachideolie

200 g

aspergebroccoli

4 el

Japanse sojasaus

1 el

AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper

2 el

rijstazijn

1

eetrijpe avocado

Perfect vegetarisch gerecht voor als je snel klaar wilt zijn, maar wel origineel wilt koken.

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2

Snijd onder tussen de koriander fijn. Snijd de komkommer in plakjes. Klop de eieren los met de helft van de koriander, peper en eventueel zout. Verhit de arachideolie in een hapjespan en voeg het eimengsel toe. Roer door, doe de deksel op de pan en bak op laag vuur 5 min.

3

Kook ondertussen de aspergebroccoli in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie en rijstazijn.

4

Meng de rest van de koriander, de aspergebroccoli, komkommer en dressing door de mie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de omelet in reepjes en schep met de avocado voorzichtig door de miesalade.