Rachel Khoo's aardappelcrumpets met zoete ham
Eet een chique versie van het Engelse warme ontbijt als diner.
Aan de slag
Verwarm de melk en het water zachtjes in een kleine steelpan. Doe het aardappelzetmeel, bloem en gist in een kom en meng goed. Schenk de melk en het water erbij en klop tot een glad beslag met de dikte van slagroom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 tot 2 uur rusten bij kamertemperatuur tot er belletjes op het oppervlak verschijnen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met zeezout en zet ze 10 min. in de oven tot ze barsten. Zet ze even weg en draai de oventemperatuur omlaag naar 160 °C.
Klop 1/2 tl zeezout en het bakpoeder door het crumpetbeslag. Zet een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet er 2 el olie in. Vet een deegring in met olie, leg de ring in de pan en giet er 80 ml van het beslag in. Zet het vuur wat lager en laat de crumpet 5 min. bakken tot de bovenkant net is gestold en er gaatjes in verschijnen. Haal de ring weg en draai de crumpet om. Bak hem nog 2 tot 3 min. of tot de onderkant ook goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag, je zou zeker 5 crumpets moeten kunnen maken. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Verwarm nog 1 el olie in een grote koekenpan. Leg de plakken ham erin en bak ze 1 tot 2 min. aan de ene kant. Keer de ham en bak de andere kant nog 1 min. Besmeer de bovenkanten met de mosterd en daarna met de ahornsiroop en laat de ham uit de pan glijden. Steek met de koekjesvorm 4 cirkels uit het vlees. Houd ze warm door ze op een bakplaat in de oven te leggen.
Bak intussen de eieren. Vet de deegringen nog een keer in. Doe 1 el olie in de pan, breek de eieren in de ringen en bak de eieren 2 tot 3 min. tot het eiwit is gestold. Verdeel de aardappelcrumpets over 4 borden. Leg er een plak ham en een gebakken ei op, leg daar de tomaatjes op en serveer.
Rachel Khoo's aardappelcrumpets met zoete ham
Eet een chique versie van het Engelse warme ontbijt als diner.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de melk en het water zachtjes in een kleine steelpan. Doe het aardappelzetmeel, bloem en gist in een kom en meng goed. Schenk de melk en het water erbij en klop tot een glad beslag met de dikte van slagroom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 tot 2 uur rusten bij kamertemperatuur tot er belletjes op het oppervlak verschijnen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met zeezout en zet ze 10 min. in de oven tot ze barsten. Zet ze even weg en draai de oventemperatuur omlaag naar 160 °C.
Klop 1/2 tl zeezout en het bakpoeder door het crumpetbeslag. Zet een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet er 2 el olie in. Vet een deegring in met olie, leg de ring in de pan en giet er 80 ml van het beslag in. Zet het vuur wat lager en laat de crumpet 5 min. bakken tot de bovenkant net is gestold en er gaatjes in verschijnen. Haal de ring weg en draai de crumpet om. Bak hem nog 2 tot 3 min. of tot de onderkant ook goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag, je zou zeker 5 crumpets moeten kunnen maken. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Verwarm nog 1 el olie in een grote koekenpan. Leg de plakken ham erin en bak ze 1 tot 2 min. aan de ene kant. Keer de ham en bak de andere kant nog 1 min. Besmeer de bovenkanten met de mosterd en daarna met de ahornsiroop en laat de ham uit de pan glijden. Steek met de koekjesvorm 4 cirkels uit het vlees. Houd ze warm door ze op een bakplaat in de oven te leggen.
Bak intussen de eieren. Vet de deegringen nog een keer in. Doe 1 el olie in de pan, breek de eieren in de ringen en bak de eieren 2 tot 3 min. tot het eiwit is gestold. Verdeel de aardappelcrumpets over 4 borden. Leg er een plak ham en een gebakken ei op, leg daar de tomaatjes op en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
170 ml halfvolle melk
100 ml kraanwater
160 g aardappelzetmeel
80 g patent tarwebloem
7 g droge gist
250 g cherrytomaten aan de tak
1½ tl zeezout
½ tl bakpoeder
4 el zonnebloemolie
2 plakken schouderham
2 tl Engelse mosterd
2 tl ahornsiroop
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
portioneerringen of glazen (Ø 9 cm)
koekjesvorm (Ø 8 cm)