Ka­bel­jauw met sal­sa ver­de van pos­te­lein

Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.

(4) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
  4. Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  5. Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.
  6. Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.
  7. Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.

variatietip:

Je kunt in plaats van postelein ook waterkers gebruiken.

bewaartip:

De salsa verde kan in de koeling 3 dagen worden bewaard. De saus is verdund met wat olie en citroensap ook lekker als dressing over een salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met salsa verde van postelein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met sal­sa ver­de van pos­te­lein

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zak paprikamix

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
  • 720 g reuzen witte bonen in pot

Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

4
  • 30 ml traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.

5
  • 400 g verse kabeljauwfilets

Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

6

Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.

7
  • 150 g postelein
  • 20 g verse platte peterselie
  • 4 ansjovisfilets in olie in blik
  • 1 el kappertjes
  • 1 el rodewijnazijn
  • 70 ml traditionele olijfolie

Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.

8

Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij. Lekker!

variatietip:

Je kunt in plaats van postelein ook waterkers gebruiken.

bewaartip:

De salsa verde kan in de koeling 3 dagen worden bewaard. De saus is verdund met wat olie en citroensap ook lekker als dressing over een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.