Punt­pa­pri­ka ge­vuld met spi­na­zie en wit­te kaas

Zonder vlees, maar met heel veel groenten!

(128) waardeer
hoofdgerecht Zonder vlees, maar met heel veel groenten! 4 personen
3 128

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Punt­pa­pri­ka ge­vuld met spi­na­zie en wit­te kaas

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse oregano

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano.

3
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ el kerriepoeder

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
  • 370 ml witte bonen in tomatensaus

Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.

5
  • 4 rode puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
  • 300 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken. Neem de pan van het vuur.

7
  • 200 g witte kaas

Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.