Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst
Deze goedgevulde kipkerrie zet je binnen 25 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 basmatirijst
- 3 cm verse gember
- 300 g kipdijfilet
- 400 ml kippenbouillon in pot
- 200 ml kraanwater
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el kerriepoeder
- 50 g tarwebloem
- 200 ml Zonnatura amandel om mee te koken
- 6 takjes verse munt
- 50 g ongebrande amandelen
- 600 g verse spinazie
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember. Doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux). Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof. Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Meng de munt en amandelen door de rijst. Serveer met de kipkerrie en spinazie.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Roux maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 465 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst
- 300 basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 cm verse gember
- 300 g kipdijfilet
- 400 ml kippenbouillon in pot
- 200 ml kraanwater
Schil ondertussen de gember. Doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen.
Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el kerriepoeder
- 50 g tarwebloem
- 200 ml Zonnatura amandel om mee te koken
Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
- 6 takjes verse munt
- 50 g ongebrande amandelen
Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof.
Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.
- 600 g verse spinazie
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken.
Meng de munt en amandelen door de rijst. Serveer met de kipkerrie en spinazie.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.