bewaar
Volkorenpannenkoekentaart
Volkorenpannenkoekentaart
bewaar

Volkorenpannenkoekentaart

Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen!

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

volkorentarwemeel

2

middelgroot ei

1 tl

zout

500 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

100 g

witte chocolade

100 g

notenmix

200 g

verse aardbei

12 el

hazelnootpasta

Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen!

Aan de slag

1

Doe het meel, de eieren, het zout en de melk in een kom en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag. Smelt in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een hoopje beslag van 12 cm doorsnede. Bak de pannenkoeken in 2 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.

2

Laat de pannenkoeken afkoelen. Rasp ondertussen de witte chocolade. Hak de noten grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Besmeer elke pannenkoek met 1 el hazelnootpasta en bestrooi de helft met chocoladerasp. Stapel de pannenkoeken om en om op elkaar. Begin met een pannenkoek met alleen hazelnootpasta. Verdeel de noten en aardbeien over de bovenkant van de pannenkoekentaart.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.