bewaar
Kipgehaktbrood met venkel en ei
Kipgehaktbrood met venkel en ei
bewaar

Kipgehaktbrood met venkel en ei

Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood.

30 min. bereiden
50 min. oventijd
5 min. wachten
29waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6

middelgrote eieren

2

uien

4 el

traditionele olijfolie

3

venkelknollen

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1 el

kipkruiden met zout

75 g

Parmezaanse kaas

750 g

kipdijfilet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • cakevorm (30 cm)

Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.

2

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.

3

Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn. Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.

4

Rasp ondertussen de kaas. Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas, het laatste rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.

5

Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.

6

Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snijd in plakken.

tip

variatietipHeb je geen keukenmachine? Gebruik dan 750 g kipgehakt en halveer de hoeveelheid kipkruiden.

bewaartipJe kunt het gehaktbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 30 min. op in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Kipgehaktbrood met venkel en ei

Instructievideo - 03:36 min.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.