Zelfgemaakte eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.
Ingrediënten
4 personen
6
middelgrote eieren
25 g
verse bieslook
6 el
mayonaise
1½ tl
Franse mosterd
1 tl
worcestershiresauce
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Zelfgemaakte eiersalade
Eiersalade zelf maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.
combinatietip:Lekker op geroosterd brood.
variatietip:Vervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe.
variatietip:Voeg voor extra smaak 1 tl gerookt paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
variatietip:Vervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte zalmblokjes toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 middelgrote eieren
25 g verse bieslook
6 el mayonaise
1½ tl Franse mosterd
1 tl worcestershiresauce