bewaar
Zelfgemaakte eiersalade
Zelfgemaakte eiersalade
bewaar

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

25 g

verse bieslook

6 el

mayonaise

1½ tl

Franse mosterd

1 tl

worcestershiresauce

Eiersalade zelf maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.

2

Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.

combinatietipLekker op geroosterd brood.
variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe.
variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookt paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte zalmblokjes toe.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze lunch- én borrelklassieker maken we met een twist: een klein scheutje worcestershire sauce.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig